Kosteuskartoitus Turun talousalueella

ML-Kartoitus ja kuivaus suorittaa kosteuskartoitukset useiden vuosien ja kohteiden ammattitaidolla ja testatulla, kalibroidulla laitteistolla.

Toimimme Raisiossa ja Naantalissa sekä muualla

Toteutamme kartoituksia Varsinais-Suomessa, pääsääntöisesti Raisiossa ja Naantalissa, mutta myös alueen muilla paikkakunnilla. Teemme kartoituksia kaikenlaisiin kohteisiin, kerrostaloista omakotitaloihin ja kesämökeille sekä yritysten ja organisaatioiden toimitiloihin.

Kosteuskartoitus on toimenpide, jolla kartoitetaan kiinteistön tietyn tilan tai rakenteen kunto yleensä pintakosteusmittauksella, aistinvaraisella tutkimuksella ja muilla soveltuvilla toimenpiteillä. Työ suoritetaan yleensä esimerkiksi asunnon myynnin yhteydessä, kun halutaan ennen kaupantekoa tietoa mahdollisista piilevistä kosteusvauriosta.

Koska kannattaa tilata kosteuskartoitus?

Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa tai muuta kiinteistöä, kuten kesämökkiä tai toimitilaa yritykselle? Kosteuskartoitus toteutetaan yleensä joko myyjän toimesta, tai yhteisesti myyjän ja ostajan tilaamana työnä. Kartoitus on myyjälle erinomainen tapa todeta asunnon kunto, ja ostajalle se taas tuo arvokasta lisätietoa kohteesta ja sen mahdollisista korjaustarpeista jo etukäteen, ennen kaupantekoa.

Missä työ yleensä suoritetaan?

Kosteuskartoitus toteutetaan yleisimmin kiinteistön tai asunnon kosteissa tiloissa tai muissa tiloissa, jotka ovat alttiita kosteudelle. Tavallisimpia tutkittavia tiloja ovat mm. kylpyhuoneet, saunatilat ja muut pesutilat, keittiöt sekä kellarit. Kosteuskartoitus voidaan toteuttaa myös tiettyyn rakenteeseen, mikäli sen epäillään olevan altistunut kosteudelle tai kun halutaan yleisesti varmistua sen kunnosta.

Miten työ suoritetaan?

Työ suoritetaan normaalisti pintakosteusmittauksena ja aistinvaraisena ja silmämääräisenä tutkimuksena, mutta tarvittaessa ja työn tilaajan luvalla voidaan kosteusmittaus ulottaa myös rakenteisiin. Mittauksen luonne riippuu mitattavasta tilasta tai rakenteesta.

Kysy lisää tai tilaa kartoitus

ML-Kartoitus ja kuivaus on kosteusmittausten kokenut ammattilainen, joka palvelee niin yksityisiä, yrityksiä kuin myös esimerkiksi isännöinti- ja kiinteistövälitystoimistoja. Tilaa meidät toteuttamaan kartoitus mihin tahansa tilaan. Voit myös lukea lisätietoja kosteusmittauksista ja pintakosteusmittauksista täältä.