Kosteusmittaukset Raisio, Naantali ja Turku

ML-Kartoitus ja Kuivaus suorittaa kosteusmittaukset ja pintakosteusmittaukset asiantuntemuksella ja ammattitaidolla kaikenlaisiin kohteisiin Raisiossa ja Naantalissa sekä alueen muissa kunnissa. Palvelemme niin yrityksiä kuin yksityisiä asiakkaita kaikenlaisissa mittauksiin liittyvissä tarpeissa, kuten rakenneteilla olevissa kohteissa, kosteusvahinkoa epäiltäessä sekä esimerkiksi asunnon myyntitilanteessa, kun halutaan varmistua kiinteistön kunnosta.

Kosteusmittaus eli rakennekosteusmittaus

Kosteusmittauksessa eli suhteellisen kosteuden mittauksessa mitataan kosteutta rakenteiden sisältä, joten työssä porataan suhteellisen huomaamattomia reikiä rakenteisiin mittaustyön suorittamista varten. Työn kesto riippuu mm. tutkittavan rakenteen materiaalista, sillä eri materiaaleista mittaaminen kestää eri ajan. Esimerkiksi kosteuden mittaaminen väliseinän rakenteista on yleisesti nopeampaa kuin betoniperustuksista.

Suoritamme kaikki mittaustyössä vaaditut työvaiheet pitkällä kokemuksella ja laaduikkailla, kalibroiduilla laitteistoilla.

Mikä on pintakosteusmittaus?

Pintakosteusmittaus on toimenpide, jossa tunnistetaan kosteuseroja, mutta varsinaisten rakenteiden suhteellista kosteuspitoisuutta sillä ei voida varmistaa. Tämän vuoksi se soveltuu suoritettavaksi esimerkiksi silloin, kun on tarve kartoittaa mahdollista vesivahinkoa tai kosteusvauriota ja sen laajuutta. Kun halutaan varmistua rakenteiden kosteuspitoisuudesta, suoritetaan kosteusmittaus.

Uudiskohteissa ja remontoivissa kohteissa tätä menetelmää voidaan käyttää myös silloin, kun halutaan tietää, onko uuden rakenteen pinta tarpeeksi kuiva pinnoitukselle.

Pintakosteusmittaus on nimensä mukaisesti pinnalta, rakenteita rikkomatta suoritettava toimenpide. Saatujen tulosten pohjalta voidaan arvioida tarvetta ja täytäntöönpanoa mahdollisille muille tutkimusmenetelmille.

Työn kulku ja raportti mittauksesta

Kokenut asiantuntijamme suorittaa työn aina kalibroidulla laitteistolla. Mittauksen valmistuttua toimitamme asiakkaalle raportin, josta ilmenevät esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Työn perustiedot
  • Käytetyt menetelmät ja mittalaitteet
  • Työtön liittyvät havainnot ja muut mahdolliset havainnot
  • Johtopäätökset ja toimenpide-ehdotukset mahdollisine priorisointeineen

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Oletko teettämässä kosteusmittausta tai onko sinulla lisää kysyttävää palveluistamme? Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää palveluistamme. Mikäli olet myymässä tai ostamassa kiinteistöä, lue lisää kaikenlaisiin kohteisiin suorittamistamme kosteuskartoituksista